View Zlatko Dimitrov's profile on LinkedIn Follow Me on Pinterest Instagram

петък, 26 април 2013 г.

Как да публикуваме в TWITTER




Когато туитвате в Twitter,  трябва да спазвате правилния етикет за това:

Правило # 1: Не започвайте публикуването с тагове. Нека първо да се чете вашата мисъл, идея, коментар или история.

Правило # 2: Моля, моля, не използвайте повече от три тага в туита ви. Ако се използвате три тага, направете го пестеливо. Това е просто досадно.

Правило # 3:  Не се стремете към последователи. Стремете се към ангажираност. Задавайте на хората въпроси и се ангажирайте с тях! Те ще харесат това. По този начин в дългосрочен план ще получите повече последователи.

Правило # 4: Някои хора просто не ви следват в отговор. Това не означава непременно, че те няма да си общуват с вас! Споделете с тях въпрос, идея или разказ.

Правило # 5: Въпреки че може да напишите максимум 140 знака не е нужно да ги ползвате всичките 140. Опитайте се да използвате около 120 знака. Това ще позволи на другите да споделят вашия туит.

Правило # 6: Добавете снимка в профила си. Това е. Вие ще бъдете изненадани колко много хора не добавят снимка на профила си.

Правило # 7: Ако продавате къщата си, бихте ли я направили да изглежда добре, за да я показвате на потенциалните купувачи? Разбира се! Същото важи и за Twitter. Добавете фон, за да изглежда добре.

Правило # 8: Ако попаднете на спам профил следва да го докладвате. Колкото по-малко спам акаунти има в Twitter, толкова по-добре ще бъде за всички нас.

Правило # 9: Добавете описание за себе си. Когато някой
, който не ви познава, разглежда вашия профил ще бъде в състояние да разберете какво да туитва със и за вас.

Правило # 10: В крайна сметка, просто бъдете себе си. Бъдете автентични. Създавайте стойност и достигнете до хората чрез интересно съдържание!

 
В края на краищата това е просто Twitter - трябва да бъде забавно.


Прочетете още "Как да ангажирате последователите си в Twitter"

Няма коментари:

Публикуване на коментар