View Zlatko Dimitrov's profile on LinkedIn Follow Me on Pinterest Instagram

четвъртък, 4 декември 2014 г.

10 СТЪПКИ КЪМ УСПЕШНИ ПРЕГОВОРИ

Това е списък с 10 контролни точки, който вие или някой друг може да използвате, за дапреговаряте успешно:

1.Бъдете уверен. Ако не сте убедителен от самото начало, то вероятността да успеете е много малка.

2.Разберете от какво се нуждае клиента. Не гадайте. Трябва със сигурност да разберете какво точно търси.

3.Трябва да знаете защо да се обърнат точно към вас за това, което търсят. Ако не оценят това, което предлагате, шансът ви да стигните до сделка ще е минимален.

4.Разберете какъв е срока за взимане на решение. По-близо ли сте до нуждата да се вземе решение, толкова по-нетърпеливи ще бъдат да стигнат до сделката.

5.Уверете се, че преговаряте с човек, който може да вземе решение. Не преговаряйте с никой друг освен с този, който взима решенията.

6.Научете какво цени клиента и защо. Колкото е по-голям списъка със стойностните нещата за клиента, толкова повече средства за постигане на целта си ще имате.

7.Разберете какво клиента не цени. Нищо не разрушава така сделката, както предлагането на неща, които нямат стойност за клиента.

8.Дайте нещо, което клиента ще оцени и което няма да ви струва много. Ключът е да предложите нещо, което ще предаде голяма стойност за клиента, но за вас ще струва малко.

9.Преценете времето, за което ще стигните до сделката. Времето е далеч по-важен фактор в преговорите, отколкото повечето хора осъзнават.

10.Определете критериите за спиране на преговорите и начина, по който да ги напусните, ако се наложи.


Тези 10 стъпки към успешните преговори са на една ръка разстояние. Започнете днес, за да прецизирате уменията си за преговори и да успеете.

Прочетет още:

Няма коментари:

Публикуване на коментар