View Zlatko Dimitrov's profile on LinkedIn Follow Me on Pinterest Instagram

вторник, 24 юли 2012 г.

Велинград SPA столица на България?

От дете това ми е любимто място за почивка и отдих. С моите родители всяко година ходихме там, за да търсим хладина и спокойствие от големия град. По-късно започнах да го посещавам всяка отпуска и през някой от уикендите заедно с моето семейство.
За съжаление през последните няколко години установих, че нивото на обслужване на летуващите там, значително е спаднало. Отношението на персонала на ресторантите, кафенетата и магазините към клиентите е не само непрофесионалн, но и понякога направо обидно. Бил съм свидетел как клиенти са хокани от управителите на ресторанти, защото са дръзнали да се оплачат от некачествената храна, сервитьори се държат нахално с хората отбили се в кафенето, домаките на къщите "дебнат" гостите си да не би да изхарчат повече вода в банята отколкото е опредилил за норамлно (за себе си разбира се) собственика  и т.н. Често в центъра на такива конфликти съм попадал и лично аз. Тази година например установих, че дори охраната на такава голяма верига като БИЛА се отнася с всеки клиент на магазина като с потенциален престъпник и поставя хората в незаслужено неловко положение. Единствено по хотелите все още се е запазило нивото на обслужване, но колко българи могат да си позволят да отседнат със семейството си в тези иначе добре поддържани SPA центрове?
От година на година виждам как посетителите, на този иначе великолепен град, намаляват. Да не говорим и че пътят межди с.Звъничево и Велинград вече втора година се затваря за ремонт в най-активния летен сезон!
Време е хората заети там в туристическия отрасъл да си помислят дали искат изцяло да загубят своите летовници, което мисля, че ще ги постави в трудно положение, или биха искали да повишат нивото на предлаганите от тях туристически услуги, за да може Велинград да бъде една истинска СПА столица не само в България, а и в Европа. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар