View Zlatko Dimitrov's profile on LinkedIn Follow Me on Pinterest Instagram

Събития

11.04.2014г. - Излезе от печат новото уздание на емблематичната книгата "Ръководство за половозрели безделници"

Няма друга такава книга. Само по себе си тя е жанр.

Под формата на ръководство за самоопределяне, авторът направо изважда експлозии от смях от читателя и хората наоколо започват да се чудят какво става .

Няколко признака по които да определите дали сте животно или човек...

Как да сте сигурен дали сте жена или мъж.....

По какво да познаете дали сте влюбен или просто ...

Четете и се давите в залпове от смях. После някой от околните ви открадва книгата и вие започвате да плачете. А когато чуете далечния му смях, започвате да виете.

В 15 глави са разгледани основните съмнения на съвременния човек – какво е ухажването, какво е сексът, какво са приятелите, как да ги различавате и как да се ориентирате в сложния лабиринт, разделящ света на мъжка и женска половина.
Под формата на научен определител са изброени основните разлики между мъжа и жената, както и различни тестове за проверка на приятели, за проверка дали са ви любили, или дали ревнувате.

Това е невероятна книга – брилянтен език, тънки метафори и толкова остри завои в хумора, че изхвърчате на „завоите” и продължавате да се кикотите от канавката.

Ето какво споделя рецензентката на книгата Диана Янкулова, радиоводещ в програма Хоризонт на Българско национално радио:

„Не помня кой и преди колко години ми изпрати книгата. Ако знаете колко хора са се смяли до сълзи с нея, колко лоши дни са изтрити с великолепната й ирония, колко пъти съм я губила и намирала.. !
Това е повече от книга, това е нещо като лекарство за душата, защото не съм сантиментална, но това "Ръководство за половозрели безделници" ми е толкова скъпо - протрито, избеляло, подлепяно...Пътува с мен, с приятелите ми...”


Това е така, защото за първи път книгата излиза в България през 1994 г. За тези 20 години е прочетена от над 10 000 души. Издавана е три пъти от две различни издателства. Последното, на „Алитеа”, е с нова великолепна корица, осъвременени илюстрации и допълнен текст.

Книгата е истинска наслада за любителите на доброто настроение. Ефектът и е равен на гледането на 14 холивудски комедии, повишава настроението и решимостта за справяне с неравностите на живота. Спестява антидепресанти и лекарства, предпазва от болести. Защото няма нищо по-здраво и оптимистично от заливащия се в смях човек.

Авторът Николай Илчевски държи едно от най-добрите белетристични пера на съвременна България. Негови заглавия са също „Десет приказки, които разтърсиха света”, „Коляното на стоножката”, „500 патагонизма”, „Металургия на думите”, „Хубавата Иванка” и разбира се другият му безспорен шедьовър „ Пловдив най най”.------------------


18.12.2013г. - гр.Пловдив, ул.Гладстон 32 в ДРУЖЕСТВОТО НА ПЛОВДИВСКИТЕ ХУДОЖНИЦИ 

ПРИМИЕРА НА "МОЯТ ПЛОВДИВ" Това е премиерата на един документален филм за Пловдив, съставен от 5 отделни части:
"Моят град, моят Пловдив" е 12 минутно запознаване с богатствата на града, с красотата и културата му.

"Символи и артефакти" е частта, която показва емблематичните за Пловдив сгради, обекти и най-вече великолепните артефакти от последните 8000 години.

"Лица" е филм, направен със снимки на жители от всички възрасти и всички социални прослойки. Ведър, закачлив и категоричен жест към континента към света, които много пъти добиват погрешната представа кои сме, заради уродливи прояви на маргинали с български паспорти зад граница. Посланието на филмовата част е: Ето кои сме. Ние сме като вас. Самият дикторски текст още в началото заявява категорично: Здравей, Европа! Пиша ти от любимото си кафе, от пейката на брега на реката - пиша ти с лицата на моите съграждани..... Пиша ти от гранитната чешма на Шнитер, от любимата улица на Стоичков... Ние сме Европа."

"Пловдив в 4 сезона" е великолепна приказка от изображения - от всички сезони. Екипът на сценариста Николай Илчевски е подбрал невероятни кадри от града - зимни виелици с изкоренени от буря дървета, пролет по хълмовете и цикламени потоци по улиците, есенни грандиозни гледки от всякакви цветове. ... И лятото с всичките му забавления.

„Пловдив утре” показва градъв в развитие – строежи, нови обществени придобивки, модерни сгради от последните няколко години, нови зелени площи.... и много много деца – които винаги са  бъдещето на всяко общество.

Водещата част на поредицата е „Моят град, моят Пловдив”, която е най-голяма и най-категорична. – Пловдив заслужава своето място в света.... А Европа заслужава Пловдив. Все пак, когато двамата братя сучат от вълчицата, Пловдив (тогавашен Евмолпия) е вече на 400 години.

Всички части на поредицата звучат много красиво, но и категорично, че Пловдив заслужава световна слава. Направени са великолепни сравнения с други полиси по планетата. В някои части са включени снимки на НАСА и Европейската космическа агенция.

Смело може да се каже, че Пловдив никага досега не е излизал на световната сцена с толкова голям, изчерпателен и красив рекламен проект от изображения.

Екипът кани всички всички  пловдивчани да дойдат на премиерата на филма. Не заради аплаузите към създателите. А за аплаузи за НЕПОВТОРИМИЯ ПЛОВДИВ!.

                                                                                            

10.06.2013г. - гр. Пловдив, площада пред Централна поща

Издателство Алитеа и Николай Илчевски канят всичките си приятели на феста „Пловдив чете“ (11 – 16 юни).
Ние сме на площада срещу пощата с изложбата „Текстът като визия“ и книгите „Металургия на думите“ (120 репортажа за фундаментални събития, които не стават за новини), „Пловдив най най най“ (малката енциклопедия за Пловдив), „Хубавата Ив Анка“ (първата българска сапунка) и, разбира се, легендарните „500 патагонизма“.
Като всички останали издателства, и издателство Алитеа прави 20% отстъпка от цените по време на феста.
Елате, автографите са безплатни :)))  

                                                                                           

23.03.2013г. - гр. Пловдив

Грандиозна изложба на текстове

За първи път в България на 23 май от 18.00 часа в културния център на Радио Пловдив се
открива изложба на текстове по работното име "ТЕКСТЪТ КАТО ВИЗИЯ", която ще продължи до 30.05.2013г.

-->
За първи път в България създателите на славянската писменост,
братята Кирил и Методий, са чествани  на 11 май 1858 г. в Пловдив.
Това слага началото на един от най-големите български празници.
Всенародното празнуване на славянската писменост в България днес е световен феномен, заради неговата уникалност. Не е известен друг народ, който да отбелязва по такъв тържествен начин фактът, че борави с азбука.
От 196 държави в света (193 членки на ООН) ние сме единствената, в чийто календар има празник на азбуката и свързаната с нея писменост.
Тази изложба с текстове е в чест не само на създателите на азбуката Кирил и Методий, а и на всички онези българи, от които е зависело опазването на славянската писменост. -->
Мотото е : „В ерата на новите технологии текстът не изчезва.”
Тезата е: Читателите не намаляват под натиска на изображенията. Има нови изисквания към текста, свързани с по-голямата конкуренция.
Купуването на книги не е белег за по-малко читатели. Част от читателите са в нета, което е свързано с по-щадящи природата технологии.
Изложбата се състои от около 100 страници с текстове. Различни формати: А4, А3, А2, А1....
Текстовете създават картинни усещания. Направени с изключително майсторство, те имат претенциите да покажат как трябва да се пише в един динамичен и преинформиран свят. Истинско удоволствие за посетителя. Спонсори на събитието са БНР, издателство Алитея и КЦМ гр. Пловдив, а нейн автор е пловдивския писател, жърналист и рекламен експерт Николай Илчевски (www.iloveplovdiv.com), който ще представи и новата си книга "МЕТАЛУРГИЯ НА ДУМИТЕ". 
Илчевски е работил като репортер и редактор във. В. „Отечествен глас”, в. „1000 дни”, в. „Прогрес”, Българска национална телевизия, радио Пловдив. Създател и главен редактор на в. „Пловдивски новини” и радио TNN....
Носител на национална награда за публицистика от 1985 г. Номиниран за наградата Пловдив през 1995 г за книгата си „Ръководство за половозрели безделници”. През  1997 г специализира мениджмънт на медии във Вашингтон.
Главен редактор и съставител на първия BG book (2003)
Днес е един от водещите специалисти в областта на рекламата и ПР.
Заповядайте на това уникално събитие и се насладете на красотата на родния ни език.

Няма коментари:

Публикуване на коментар