View Zlatko Dimitrov's profile on LinkedIn Follow Me on Pinterest Instagram

вторник, 7 юли 2015 г.

10 Правила за използване на социални медии за нови контакти


1. Не мисля, че социалните медии ще заменят традиционните методи за контакти.

Гледайте на социалните медии като друг инструмент, за да ви помогне с контактите. Повечето от вас, не отделят време за качествено търсене на контакти в социалните медии.

Най-голямата грешка, която обаче можете да направите, е да мислите, че всичко, което трябва да направите, е да посветите цялото си време за проучване на социалните медии и всичко ще се получи страхотно.

2. Използвайте социалните медии, за да изградите репутацията си.

Клиентите използват интернет, за да се запознаят с хората, които са се свързали с тях. Вашите профили в социалните мрежи, особено Linkedin, може и ще да бъдат ключов валидатор за клиентите, които ви проверяват.

3. Използвайте социалните медии, за да генерирате контакти, с които можете да се свържете използвайки традиционните методи за контакт.


Просто, защото за първи път се свързвате с някого чрез социалните мрежи не означава, че  можете да се свържете с тях само чрез този сайт.

4. Предварително определете какво искате вашия профил(и) в социалните мрежи да направи за вас.

Разработване на план ще ви позволи да бъдете по-ефективни в сайтовете, от кои искате да бъдете част и какъв ще е приоритета на всеки един от тях.

5. Фокусирайте се върху социални мрежи, които потенциалните ви клиенти използват и възприемат като достоверни.

Само защото харесвате някои от техя не означава, че това е мястото, където клиентите ви ще бъдат.

6. По-добре е да използвате една социално медийна платформа добре, отколкото да използвате две зле.

Отнема време да създадете доверие и информираност, а и вашето време ще бъде по-добре инвестирано да свършите добра работа с един сайт, а не да присъствате по-малко на всеки един сайт.

7. Разработете план за това колко често имате намерение да актуализирате и използвате мрежата.

Ключът е на ниво последователност, особено ако искате да гледат на вас като човек, на когото хората могат да разчитат.

8. Позволете на Вашия личен и професионален живот да се покаже чрез социалните мрежи.

Само не забравяйте едно просто правило: Ако няма да го кажа пред шефа си в работата или пред майка си, то не го качвайте в социалните мрежи.

9. Поставете граници по отношение на размера на време, което ще прекарвате всеки ден и / или всяка седмица в социалните мрежи.

Ако не зададете граници в продължителността на времето през деня,  през което ще следите социалните медии, ще се окажете в гигантския вихър на правене на нищо присъствайки в социалните мрежи.

10. Бъдете добри!

Запомнете първата дума - социална. това означава, че не става въпрос само за вас. Става дума и да показвате интерес и внимание към другите. С това обаче идва предизвикателството да не се превърне присъствието в социалните мрежи толкова полезно, колкото би била срещата на випуска ви.

Ако има едно нещо, което трябва да се има предвид е, че никога не трябва забравяте причината, поради която сте в социалните мреже, а тя е да ви помогнат с търсенето. Социалните медии са инструмент, който да ви помогне да откривате нови потенциални клиенти и да ускорите създаването на доверие в съществуващи клиенти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар