View Zlatko Dimitrov's profile on LinkedIn Follow Me on Pinterest Instagram

четвъртък, 8 декември 2016 г.

Защо вашия сайт не работи

Сайтът е от съществено значение в съвременния бизнес свят. Ако това е вярно заработещ бизнес, тогава е десет пъти по-важно за стартиращ бизнес. Толкова много съвети се раздават за това как да се изработи сайт. Изглежда сякаш сайтът сам ще покани клиентите да купуват вашия продукт или услуга. За съжаление това не е така.

До три-четвърти от сайтове не успяват да постигнат това, което трябва. Те или не не генерират трафик или ако го правят посещенията не се превръщат в продажби. Това ще е трагично за вашия бизнес. Ако това се случва, ще трябва да се направите някои промени. 


Външния вид не е всичко
 Един много хубаво сайт може да използва пищни цветове и графики, но ако тя не работи във всички среди и формати това ще го изпратя по пътя на динозаврите. Все повече данните се търсят в движение. Това означава на смартфони и таблети. Ако сайтът ви не се показва правилно в тези формати е все едно, че го няма.

Действията в социалните медии

 Може да имате приложения и линкове, но ако не използвате социалните медии правилно, вие губите потенциална възможност да реализирате продажби. Не е достатъчно просто да се свържете с Facebook страница си, ако тя не се нито актуализиран, нито използва. Трябва да се ангажирате във всеки един аспект на социалните медии. Вие трябва да накарате вашия бизнес да говори. Трябва да говорите за него, да привлича хора към вас с интересно съдържание и съответните връзки.

Трябва да приемате плащания и те да стават лесно


Ако правите онлайн плащането твърде сложно или дори невъзможно да се обработи, тогава се губят пари. Говори с фирми в тази област, как можете да се създаде прост, изчерпателен и лесен начин за обработка на онлайн и мобилните плащания. Светът се превръща мобилен и ако искате вашия бизнес да успее, тогава ще трябва да бъдете подготвени за това.


SEO

Сайтът ви свързан ли е с нправилните ключови думи? Възможно ли е да използвате тези думи в плубликаците си? Няма никакъв смисъл да имате разкошен сайт, ако той не се открива от търсачките. Тогава просто няма да се вижда и като резултат няма да има трафик. Липсата на трафик означава, че няма да има продажби.


Контакт и връзка с вас

 Вашият сайт трябва да бъде свързан към вашата електронна поща. Това е жизненоважна връзка. Потенциалните клиенти трябва да направят запитвания. Това трябва да е жива връзка, която да бъде лесно достъпна. Колко продажби са били загубени поради факта, че не е било отговорен на въпрос на клиента? Дългия списък FAQ (Често задавани въпроси) е загуба на време. Говорете с клиентите си! Оставете ги да ви се обадят. Къде е вашият телефонен номер? Можете да работите чрез препращане на обаждане. Можете да получите лесно и запомнящ се номер. Понякога само едно телефонно обаждане е достатъчно. 
Оставете идеята, че един добре изглеждащ уебсайт е всичко необходимо. Вашият сайт трябва да изглежда добре, но най-хубавото е, че трябва да работи за вас и вашия бизнес.

Няма коментари:

Публикуване на коментар