View Zlatko Dimitrov's profile on LinkedIn Follow Me on Pinterest Instagram

вторник, 27 май 2014 г.

6 Въпросa, които всеки Ръководител продажби трябва да си задава ежедневно

Ако сте Лидерът на търговския отдел - или искате да бъдете такъв - по-долу са въпросите, които обичайно трябва да си задавате.

Това са въпросите , които разделят истинските лидери от тези, които само водят добър разговор, но не могат да схванат съшността лидерство.

1.Как ще приложа днес това, което научих вчера?
Да осъзнавате значимото, но да не можете да го използвате, е безсмислено. Като се има предвид скоростта , с която нещата се променят, е наложително да прилагате веднага това, което сте научили.

2.Какво ще научиа днес?
Трябва винаги да сте отворен за знанието и активно да го търсите. Всички хора се учат ежедневно, случайно извлекли житейски опит, сблъсквайки се с определени ситуации . Лидерът, от друга страна, трябва активно да търси ползите във всяка ситуация.

3.На кого ще помогна днес?
Лидерът, преди всичко, трябва да подпомага на търговците да постигат неща, които не мисля, че са възможни и да направим това всеки ден.

4.Какъв напредък имам в постигането на моите цели и целите на моите служители?
Ние всички сме много по-целеустремени , отколкото можем да си представим . Лидерът помага за разпределяне на ресурси от всякакъв вид по най-ефективен начин, за да се даде възможност за постигане на целите.

5.С кого да разговарям днес, за да ми помогне да получа по-точна преценка?
Никой не претижава пълното знание. Най-добрият начин да научим повече е чрез изслушване мненията на другите . По този начин, ние ще придобием не само по-голям опит, но и ще бъдем в състояние да споделим идеи с тези, с които говорим .

6.В края на деня – бил ли съм верен на моите ценности и бил ли съм почтено?
Да останем верни на това, което сме , е без съмнение най- важното нещо, което можем да направим, всеки ден, всеки месец , всяка година.

Помислете за всеки един от тези въпроси и каква стойност имат ако си ги задаваме всеки ден. Лидерството не е малка отговорност.

Ние трябва да видите лидерство по същия начин един спортист гледа своя спорт . А най-добре представилите спортист знае начина, по който изпълняват в горната част на играта е чрез практикуване и да останат във форма.

Въпросите имат за цел да осигурят личното ни изсрастване всеки ден.

Прочетете още:
"Как търговските представители трябва да бъдат управлявани"
"Мениджър Продажби или Лидер. Кой тип сте вие?"

Няма коментари:

Публикуване на коментар