View Zlatko Dimitrov's profile on LinkedIn Follow Me on Pinterest Instagram

сряда, 20 ноември 2013 г.

7 навика в продажбите, които ви носят лоша репутация

Търговската професия не се ползва с бляскава репутация. Индустрията е пълна с търговски
представители, които биха казали или направили всичко, за да финализират сделката. Това се отнася и за много компании, които толерират подобно поведение. За съжаление вие също може да сте придобили някои лоши навици, които могат да влияят на репутацията ви.

Ето 7 навика, които могат да ви донесат лоша репутация:

1. Ранно предлагане
Голяма част от търговските представители предлагат техния продукт или услуга твърде рано. В резултат на това те предлагат грешното решение или не успяват ефективно да позиционират предложеното решение, защото не са отделили достатъчно време да проучат дали действително клиента има нужда от такова решение.

2. На презентацията говорите за вашата фирма
Изумен от броя на търговците ( и ръководителите на фирми), които все още вярвам, че това е най-добрият начин за откриване на търговската презентация. Те прахосват ценно време говорейки за тяхната фирма и нейните постижения, вместо да се съсредоточат върху това, което е важно за клиента - решение на даден проблем .

3. Неумеете да слушате
Много търговски представители не се вслушват в своите настоящи или потенциални клиенти, а това означава, че те не могат да бпредложат решение на проблеми, които клиентите им са определили като ключови. Звучи просто, но това е често срещано явление в света на бизнеса . Един от най-лесните начини да се сближите с клиента е внимателно да слушате това, което ви казва .

4. Не разбирате ключови бизнес въпроси
В условията на силно конкурентна бизнес среда в днешно време, от търговците се очаква да познават проблемите, които засягат клиентите и / или индустрията. Демонстрирането на нов поглед върху нещата може да помогне да се откроите от конкуренцията и да подобрите репутацията си.

5. Не задавате стойностни въпроси
Много търговски представители мислят, че говоренето води до продажба, като трябва да накарате клиентът да говори през по-голяма част от времето. Ключът е да задавате стойностни въпроси, които да провокират клиента да мисли.

6. Правите дълга презентация
Целта на търговската презентация е да покажете защо клиента трябва да купува вашия продукт, услуга, решение или предложение. За съжаление много малко търговци изготвят презентация, която е съобразена с всяки отделен клиент. Вместо това, те използват същите трикове, същата информация и същия подход при всеки клиент. 

7. Не поддържате контакт с клиента
Клиентът иска конкретна информация и търговеца обещава да му я предостави до определена дата. Срокът минава и клиентът трябва да се обажда на търговеца, за да му напомни. Тъйкато продажбата не е приключила в клиента се обажда един вътрешен глас, който му казва, че след като още в началото търговеца реагира толкова бавно, какво ли ще е в след продажбеното обслужване?

Подобрявайте репутацията си и печелете доверието на клиентите като избягвате тези вредни навици.

Прочетете още:

Няма коментари:

Публикуване на коментар