View Zlatko Dimitrov's profile on LinkedIn Follow Me on Pinterest Instagram

петък, 5 април 2013 г.

5 неща за успех в TWITTER и FACEBOOK

Следвайте правилните хора
Това е мястото, където всичко започва. Можете добри резултати или да се провалите в Twitter и FACEBOOK, в зависимост от това от как и кого следвате.

Търсете по ключови думи, за да намерите последователи, но бъдете внимателни към резултатите.

Пример: търсене за собственици на кучета, защото продавате кучешка храна.

Някои от резултатиет от търсенията може да бъде човек, който се оплаква от кучетата в квартала си или може да бъде някой, който е видял сладко куче и той е споделил това.

Всички тези хора нямат куче или иска да си купи кучешка храна и той в случая не е подходящия човек за следване.

Също така реални хора с реални имена и собствени си снимки ще бъде по-сериозно ангажирани и ще туитват мвашите публикации.

Свържете се и се ангажиратайте с контактите си
Свързването с хората във вашите конпакти не трябва да бъде ежедневно, той не трябва да бъде опредлено и като часови период през деня. Ангажирането с контактите ви може да бъде толкова просто като да споделите своите публикации с тях, да коментирате техните туитове, дори само да им кажете здравей и да представите а себе си е достатъчно.

Сигурен съм, че имате приятели, добри приятели, които не виждате дълго време или не говори ежедневно с тях и все пак все още сте добри приятели?

Социални медии ви ангажират по същия начин. Тя не трябва да бъдат ежедневно занимание, но те трябва да бъдат нещо, с което сте ангажиран!

Споделяйте интересни и стойностни неща
Това е най-добрият начин за изграждане на доверие от вашите последователи.

Най-трудното за изпълнение, но и най-мощното оръжие, което можете да направите в Twitter и FACEBOOK е вашите последователи да кликнат или четат вашите връзки и коментари без колебание, защото те ви вярвам.

Разбирате ли силата в това?

Трябва да прочетете публикацията или статията, преди да я споделите.

Бъде на разположение
Защо? Защото, за да получите най-доброто, което можете от социалните мрежи, вие трябва да бъдете полезни, да споделят интересни неща, отговоря на въпроси в реално време.

Другата полза да бъде там е, че хората ще ви видя активни, да чатите, да се шегувате, да отговоряте на споделянията, тогава те ще ви видим.

Ако ви харесат и как правиш Twitter шансовете са те ще искат да следят блога ви, че и повече.

Просто кажете „Благодаря“
Така просто , нали? Не е ли това, което искате от социалните мрежи? Да се отличите от останалите и да ви видят? Да ви чуят? Да ви се доверят?

Всички от простото "Благодаря "

Няма коментари:

Публикуване на коментар