View Zlatko Dimitrov's profile on LinkedIn Follow Me on Pinterest Instagram

вторник, 16 април 2013 г.

КАК ДА УВЕЛИЧИТЕ АНГАЖИРАНОСТТА НА ФЕНОВЕТЕ СИ В FACEBOOK?

-->
1.     Не използвайте кратки URL препратки
Хората не искат да бъдат препращани извън Facebook и затова нямат желание да кликват върху линкови, за които незнаят къде ще ги препратят. Линковете може да се споделят бързо, но са много трудни за разбиране (особен на молбилни устройства). 
Все повече и повече хора влизат в Facebook през мобилни устройства и те искат да знаят къде ще ги отведе линка. В резултат на това е добре да посочете целия линк или да използвате конкретно лого или снимка за URL препратката.
2.      Пишете кратки постове
Можеби Twitter е виновника, но обсега на нашето внимание става все по-малък и по-малък. Изследванията показват, че няколко символа са достатъчни за публикация в Facebook, а най-добрите са под 100 символа.
Няколко думи са достатъчни, а най-добре е снимка. Изследване на Facebook показва, че публикации на фотоалбуми или снимки генерират от 120% до 180% повече трафик от постове, които са съставени само от думи.
3.     Използвайте правилните думи
Думите имат тежест и то голяма! Изразите, които подбирате имат значение за феновете ви в Facebook. Думи които преканват към действие са най-добри за ангажираността на феновете ви. „Харесайте“, „коментирайте“ и „абонирайте се“ поддикват към действие  и помагат на аудиторията ви да разбере какво очаквате от нея когато четат публикацията ви.
4.     Питайте
Задаването на въпроси е един от най-добрите начини за нарастване на ангажираността на феновете. Това е като да сте на купон, на който никой не говори. Кой е най добрият начин да започните разговор? Едва ли е най-добрият вариант е да питате всички какво знаят за вас и да се опитвате да ги впечатлите с вашата работа. Питайте, за да получите отговор и да дадете възможност на другите да се включат в разговор с вас.
-->Къде задавате въпроса също е от значение. Въпрос зададен в края на публикацията генерира повече отговори, отколкото въпрос зададен в началото на поста.    
5.  Споделяйте от сладкишите на Facebook
Какво е това ли? Това е всичко, което потребителите на Facebook искат да споделят и го споделят много! Изображението е чудесен „сладкиш“, неща като вдъхновяващи цитати и снимки на сладки животинки.

M5G95VAFPQY3

Няма коментари:

Публикуване на коментар