View Zlatko Dimitrov's profile on LinkedIn Follow Me on Pinterest Instagram

сряда, 11 септември 2013 г.

Среща с Изпълнителния Директор: Готови ли сте?

Определянето на среща с Изпълнителния Директор е повод за празнуване, нали?

Така и трябва да бъде, но за някои търговски представители мисълта за разговор с ръководителя на компанията може да предизвика безпокойство.

Обаче ако искате да осъвършенствате продажбените си умения, такъв тип срещи са точно това, което ви трябва.

Добрата новина е, че можете да добре да се подготвите за срещата, ако сте готови да инвестирате допълнителни усилия и време.

Гарантирам ви, че ще се радвате, че сте го направили, тъйкато такава среща може да доведе до нови бизнес възможности и изграждане на добри отношения в бъдеще.

Ето и няколко съвета как да се подготвите за срещата:

1. Прочетете онлайн всичко, което можете, за компанията:

Колкото повече знаете за фирмата, толков по-добре.Това може да включва от публична информация като годишните отчети, до новини за компанията като участието й в местни граждански и благотворителни организации.

Също така не забравяйте да научите повече за ръководителя на компанията, особено за неговите социални прояви. Търсете общи допирни точки, общи познати, интереси и т.н.

2. Следете за нови, които могат да повлияят на фирмата

Трябва да познавате не само сферата на дейност на дружеството,  но и трябва да знаете всички събитията или политическите промени, които могат да  засегнат тяхната индустрия. Например, ако това е транспортна фирма , помислете как цените на енергоносителите се отразяват на фирмата.

Търсете всякаква информация, която може да отвори тема на разговор и в същото време ще покажете на Изпълнителния Директор, че обръщате внимание на всички детайли от работата.

3. Идентифицирайте ключовите цели на фирмата

Това е от жизнено важно значение.

Ръководителят на компанията не се занимава с купуване на каквото и да било. Той се интересува само от инвестирани в продукти и услуги, които ще подобрят готовността на компанията за постигане на набелязаните от фирмата цели. Трябва да сте начясно (доколкото е възможнос) с тези цели. 

Не очаквайте Изпълнителния Директор да ви каже кои са тези цели.

БОНУС: Изгответе списък с "равнопоставени" въпроси и коментари, които да можете да използвате повреме на срещата. Това са въпроси и изрази, които показват, че сте наясно със среда на разговор и че ще се справите с разговор от такова ниво.

Не забравяйте да отрепетирате въпрсите и изразите преди да ги използвате на срещата. Трябва не само да отидете подготвен, но и да се чувствате комфортно по време на разговора.

На следващата ви среща свисокопоставен служител на фирма използвайте по-горните съвети, за да сте сигурни, че ръководителя на компанията ще разбере колко много цените неговото време.

В крайна сметка среща с Изпълнителния Директор не е възможност, която се предоставя всеки ден. 

Прочетет още:


Няма коментари:

Публикуване на коментар