View Zlatko Dimitrov's profile on LinkedIn Follow Me on Pinterest Instagram

вторник, 9 април 2013 г.

5 съвета, как да привлечете клиенти за вашия малък бизнес

-->1. Дръжте клиентите близо до вас - Дали това ще е чрез социалните медии, електронна поща, бюлетини, телефон или месечни срещи, информация и името на вашата компания трябва ежедневно да е пред тях. Една стара поговорка гласи"това, което е далеч от очите на е далеч от ума." Те забравят за вас, ако не поддържатередовна връзка с тях.

2. Поддържайте лоялността на клиентите си - Всеки обича да бъде спецоален. Уверете се, че вашите клиенти знаят, че ги цените, като им го показвате. Може да да направите това като благодарите за подкрепата им в отворен формат, т.е. лично в благодарствено писмо или телефонно обаждане. Предлагайки им карти за отстъпка, купони или нещо безплатно, е сигурен начин да ги виждате често във вашия офис, магазин или склад.


3. Организирайте „Ден на отворените врати“ – Покажете на вашите клиенти кой и какъв сте. Това ще им позволява да влязат в мястото на стопанска ви дейност и да видят "работещата машина" и по този начин може да ви донесе по-голямо уважение и разбиране за това, което правите


4. Наемайте специалисти във всяка област- Като собственик на малък бизнес, е трудно да бъде всичко за всеки и да успеете. Потърсете някой, който може да се разчита и който споделя същата философия като вас. Отворете вратата за вашия бизнес към възможността да бъде първи в избора на клиентите чрез използване на умениеята на квалифицирани служители.


5. Излезте от пътя си, за да надминем очакванията им -Всеки очаква от вас да отговорите на нуждите му. Защо да не бъдете една крачка напред и не надмините очаванията им?. Изненадайте ги с допълнително услуги, повече информация и допълнителни ползи.


Прочетете още:
"Онлайн обратна връзка с клиентите" 

Няма коментари:

Публикуване на коментар