View Zlatko Dimitrov's profile on LinkedIn Follow Me on Pinterest Instagram

сряда, 15 май 2013 г.

8 начина да създавате съдържание, което Google ще погълне!

-->
С използването на алгоритъма, или това, което изглежда да е магическа формула, Google осигурява " ранг на страницата" на уебсайтовете, базиран на важността на сайта. Този рейтинг варира от 0 до 10 като 0 е най-важна и 10 е много важно.

Важно да създадете силна, подходящо по съдържание страница за вашия блог, уеб сайт, фен страница и т.н., на която Google да се „нахвърли“. Това са 8 начини да се направите това:

1. Създайте съдържание за хората, а не за търсачките

Темите на вашия сайт трябва да бъдат от значение за вашата марка и с искрена загриженост към хората, които ще ги четат. Добавяне на ключови думи и съдържание, което смятате, че ще се класира добре в Google, но е без значение за вашия бизнес, намалява доверието във вас и обезценява вашия сайт.

2. Бъдете уникални

Вашият сайт трябва да предоставят оригинално съдържание, доклади, изследвания и т.н. Вашата страница трябва да осигури значителна стойност в сравнение с други подобни страници в резултатите от търсенето.

Ако имате същата информация, както всеки друг сайт във вашата ниша, защо му е тогава на потребителя да избере вашия сайт през другия?

Предложете продукт, който друг не продава, услуга за бизнеса, която не се предлага на всеки ъгъл, информация, която никой друг ням т.е. покажете, какво ви прави най-добрите!

3. Отидете отвъд очевидното

Покажете на Световната мрежа, че сте специалист във вашата област. Дали съдържанието на сайта ви не кара читателите ви да казват: "Пфу, всеки знае това. Какво друго можеш да ми кажеш?"

Потребителите искат до са информирани, искат информацията, до която те могат да стигнат да е изчерпателна. Опитайте се да им го осигурите!

4. Включи инфографики

Инфографиките са визуално привлекателни и забавляват вашите читатели, а и много хора реагират по-добре на тях, отколкото на графика с обикновен текст.

Те са един уникален начин да покажите, че сте специалист във вашата област.

Не само само това - те също така са фантастични за SEO оптимизацията ви. Големите инфографики са склонни да се разпространяват вирусно, тъйкато ще има хора, които ще ги споделят, а резултата от това е трафик към сайта ви.

5. Бъдете изчерпателни

Отговарите на въпроси трябва да предоставят задълбочено съдържание, така че потенциалните читатели или клиенти да искат да останат на вашия сайт, за да продължат да четат.

Google разбира когато посетителите се прехвърлят от една страница към друга бързо и това е един от факторите, който определят как те оценяват сайта.

Внимавайте добре когато редактирате вашия сайт. Бъркотии, несъществено и неспецифично съдържание не е нещо, което Google обича!

6. Мислете за себе си като за потребител

Може да сте малко предубедени - но се опитайте да си представите себе си като човек, който никога не е виждал вашия сайт, но се интересува от видовете продукти, услуги или информация, която предлагате.

Бихте ли добавили страницата към любимите? Ще я споделите ли? Бихте ли я препоръчали на приятелите си или семейството?

Понякога, като се върнем назад и погледнем през очите на другите може да си помогнем да видим нещата по по-различен начин.

7. Актуализирайте редовно

Google иска да види, че сте в крак с актуалното и редовно публикувате ново съдържание. Би било чудесно за SEO оптимизацията ви ако включвате датата на публикацията или когато актуализирате сайта си или след нова информация.

8. Опитайте да се свържете с вашите посетители

Това върви заедно с писането за хората, а не за търсачките
.
Осъществяването на някаква връзка с вашите посетители може да ги превърне в повторни посетители - и всички ние искаме това, нали?

Предоставяне на реални преживявания и събития, които засягат вас или вашия бизнес помага на читателя да види, че и ти същио си човек, и ще им помогне да се „свържат“ с вашия материал.

И както винаги, трябва да се забавляват! Посетителите винаги търсят да бъдат забавлявани или информирани, а за предпочитане и двете неща едновременно!

Следвайте тези съвети при създаването на съдържание за вашия сайта и ги адаптирайте, където е необходимо, и бум! Имаш рецептата за успех.


Прочетете още:

Няма коментари:

Публикуване на коментар