View Zlatko Dimitrov's profile on LinkedIn Follow Me on Pinterest Instagram

четвъртък, 16 май 2013 г.

Защо вашата Facebook страница вече не се Харесва!?

Представете си следното ... Вие стартирате вашата Facebook страница. Споделяте я и получавате стотици харесвания. Един месец минава и виждате, че страницата ви вече не се харесва от много хора. Започвате да крещите и хвърляте компютъра през прозореца.
Не, наистина не направете това, но ви се иска, нали? Да спрат да харесват страницата ви е все едно някой да каже, че не му пука за вас. Някои го приемат лично, други пък ги е грижи по-малко. Всички Facebook страници  "вече не харесват" от някого в даден момент - това е просто част от социално медииния маркетинг и можеби се чудете "Но защо?".
Има си причини, поради които хората "вече не харесват" страниците във Facebook. Всеки си има причина за това, включително и защо са ви харесали в началото.
Страницата може да не се харесва вече защото ...
1. Съдържанието вече не е свързано с темата на страницата.
Всяка страница започва с една и съща причина - да промотира създателя си и неговите продукти / услуги. Някои страници се увличат прекалено в споделянето на сладки снимки, с цел да получат по-голям ангажимент от феновете си и така отблъскват тези, които харесват тяхната страница заради първоначалното й съдържание. Вдъхновени цитати или интересни снимки е добре от време на време да се публикуват, но ако това е всичко, което поствате ще губите хора. Важно е да се поддържа баланс в съдържанието, което публикувате. Не забравяйте, че вашите фенове са ви харесали заради съдържанието свързано с вашата индустрия, а не заради безкраен поток от цитати на Стив Джобс.
2. Публикува се неподходящо съдържание.
Хората ще напуснат вашата страница ако публикуваното съдържание е прекалено религиозно или твърде политизирано (освен ако не сте религиозна или политическа организация). Нецензурен език е неподходящо за социалните медии. Няма място за ругатни или уронващ пристижа език. Това може да ви изключи от Facebook заради спам или насаждане на омраза.
3. Съдържание се публикува твърде често.
Макар да искате да публикувате често в социалните мрежи, публикуването твърде често може да ви изиграе лоша шега. Общото правило, което можете да използвате е 2-4 пъти / ден във Facebook, 4-6 пъти / ден в Twitter (не се включват личните събщения), 2-4 пъти / ден в LinkedIn и 2-4 пъти / ден в Google+. Страници, които публикуват във Facebook на всеки 30 минути - има някои, които го правят - ще видите мненията за тях или са скрити и / или "Не харесвани". Като част от свашата социална медийна стратегия, трябва да направите план колко често ще публикувате и не трябва да се отклонявате от него.
4. Не правите нищо, но искате да се купуват продуктите на фирмата.
Социалните мрежи са създадени да бъдат социални - ангажирайте и изграждайте вашата общност, а не ги използвайте като мегафон за продажба на продуктите, които предлагате. Страници, които не правят нищо, но публикуват своите промоции и искат да пробвате продукта им XYZ на тази супер-ниска цена, ще видите, че много бързо спират да бъдат харесвани. Няма нищо лошо в насърчаването на вашите оферти и продукти / услуги, но го сведете до минимум. За всеки 10 публикации, които публикувате, само 1 или 2 да са самореклама.
5. Обстрелват твърде често своите фенове с  "Харесайте & Споделете".
Досадно е, против правилата е и просто не го правете.
6. Страницата вече не е интересна.
Това е може би е една от най-честите причини. Нормално е да "Не харесвате вече" зстраници, които вече не ви интересуват. Може да сте променили работното си място и вече не е необходимо да следите индустрията на бившия си работодател. Може би сте придобили статус "Омъжена" и няма нужда да разглеждате всички тези
сайтове  свързани със сватбени продукти. Ако правите всичко по силите си и видите "Вече не харесвам", а това е повече от вероятно да се случи с феновете ви, които са деактивирани техните профили или бизнеса ви не е от интерес за тях поради обстоятелствата в живота им. Това е просто част от живота.
"Харесвам" и "Вече не харесвам" идват и си отиват. Ако правите всичко както трябва, атова не трябва да ви тревожи, но ако видите много "Вече не харесвам" в един кратък период от време, обърнете внимание на това, което правите на вашата страница. 


Прочетете още:

Няма коментари:

Публикуване на коментар